Continental brengt eerste PET-banden op de markt
(Foto: Continental)

Continental brengt eerste PET-banden op de markt

Continental brengt zijn Contire.Tex-technologie voor het eerst op de markt. De bandenmaker is hiermee het eerste merk dat het polyester van zijn banden-karkassen volledig uit gerecycled materiaal haalt.

Voor een standaard setje banden wint het bedrijf polyester terug uit veertig PET-flessen. Klanten kunnen in vijf verschillende maten banden met deze technologie krijgen. Vooralsnog krijgen de Premiumcontact 6, Ecocontact 6 en Allseasoncontact deze groene optie erbij. Continental produceert alle banden met deze technologie in het Portugese Lousado, waar ze allemaal een logo op de zijwand meekrijgen. Hierop staat dat de band gerecycled materiaal bevat. “We gebruiken alleen hoogwaardige materialen in onze premium banden. Dat zijn onder meer polyestergaren uit PET-flessen, gemaakt in een efficiënt recyclageproces. We brachten onze Contire.Tex-technologie in slechts acht maanden naar de productiefase. Ik ben trots op ons hele team voor deze opmerkelijke prestatie”, vertelt Ferdinand Hoyos, hoofd van bandenvervangingsactiviteiten bij Continental EMEA, in een persbericht.

De bandenmaker presenteerde in september 2021 voor het eerst zijn Greenconcept-band, waarbij gerecycled polyester in het karkas werd gebruikt. Het merk zette daarna in februari 2022 zijn volgende stap om deze technologie op de markt te brengen. Toen startte namelijk het tweede seizoen van de volledig elektrische Extreme E-raceserie. Hiervoor heeft het bedrijf een band ontwikkeld die ook gebruikmaakt van Contire.Tex. De volgende stap zijn de ondersteunende voertuigen voor de Tour de France. Die krijgen namelijk vanaf dit jaar banden die zijn geproduceerd met dezelfde technologie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.