Continental presenteert recycle-band voor E-racing
(Foto: Continental)

Continental presenteert recycle-band voor E-racing

Continental heeft een nieuwe band voor de elektrische Extreme E racing series ontwikkeld. Deze offroad-race start dit jaar op 19 februari in Neom, Saudi-Arabië.

De bandenmaker heeft bij de ontwikkeling van de Crosscontact Extreme E extra op duurzaamheid gelet. Het bedrijf stelt daarom dat zowel herwonnen staal en carbon black, en gerecycled polyester in het karkas zijn verwerkt. Elk van de tien teams die meedoen met de race krijgt dertig van deze banden mee. In elke band zijn zestig oude petflessen nodig. Volgend jaar moeten Continentals consumentenbanden ook over de technologie beschikken om banden te maken van gerecycled materiaal. “Met Extreme E testen we onze nieuwste technologieën en ontwikkelingen onder bijzonder extreme en unieke omstandigheden”, stelt Sandra Roslan, projectleider Extreme E bij Continental, in een persbericht.

De tweede generatie Crosscontact komt in alle vijf races van dit seizoen terug. Daarnaast is hij volgens de maker geoptimaliseerd voor prestaties in alle terreinomstandigheden. “Met de schat aan nieuwe kennis die we tijdens het eerste seizoen hebben opgedaan, hebben we de volgende generatie Crosscontact kunnen verbeteren en daarom nog meer nadruk gelegd op het gebruik van duurzame en recyclebare materialen”, vervolgt Nels von Schnakenburg, technisch manager voor Extreme E bij Continental. De maat, diameter en breedte van de band blijven echter ongewijzigd. Dit zijn 37 X 12,5 R17 – d.w.z. 37-inch diameter, 12,5-inch breedte en 17-inch velg.

Duurzaamheid

Continental is één van de oprichters en exclusieve bandenleverancier van de offroad-raceserie, die in 2021 voor het eerst werd gehouden. Het tweede Extreme E-seizoen begint op 19 en 20 februari in Saoedi-Arabië. Continental streeft het doel na om tegen 2030 het meest geavanceerde bandenbedrijf te worden op het gebied van ecologische en sociale verantwoordelijkheid. Uiterlijk tegen 2050 wil het bedrijf 100 procent duurzaam geproduceerde materialen gebruiken in zijn bandenproducten en volledige koolstofneutraliteit bereiken. Daarom heeft de bandemaker besloten om alvast zijn duurzame technologieën in de raceserie uit te testen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.