KwikFit Bandenmonitor: Continental grootste

KwikFit Bandenmonitor: Continental grootste

bandenmonitor-10eContinental is voor het tweede jaar op rij marktleider en het wegdekaandeel is het afgelopen jaar zelfs nog flink gegroeid van 19,2% naar 22,6%. Dit blijkt uit de zojuist verschenen KwikFit Bandemonitor.

Big five
Deze tiende KwikFit Bandenmonitor is opgesteld op basis van onderzoek onder ruim 2.200 auto’s dat JES Marketing Onderzoek uitvoerde in opdracht van KwikFit. Uit dit onderzoek blijkt dat het wegdekaandeel van de “big five” onder de bandenmerken is na vier jaar van afname weer is gegroeid en met 60,8% bijna terug is op het niveau van 2012.

Michelin inhaalslag
Volgens de Bandenmonitor is Michelin bezig met een inhaalslag. Na een jarenlange hegemonie werd Michelin een jaar geleden ingehaald door Continental, maar uit de tiende KwikFit Bandenmonitor blijkt dat Michelin bezig is met een inhaalslag. Het aandeel van het Franse concern groeide exponentieel van 17,8% naar 20,7%. Nummer 3 Bridgestone won ook iets aan marktaandeel, terwijl de andere top 5 spelers Vredestein en Goodyear iets aan marktaandeel verloren.

Het wegdekaandeel van de “big five” onder de bandenmerken is na vier jaar van afname weer gegroeid en is met 60,8% bijna terug op het niveau van 2012, zo blijkt uit de monitor van KwikFit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.