Markt 4-seizoenenbanden blijft groeien

Markt 4-seizoenenbanden blijft groeien

4seizoen-bandenDe markt voor 4-seizoenenbanden blijft groeien. Dit blijkt uit de KwikFit Bandenmonitor van het najaar 2016.

Vredestein
Het is voor het vierde jaar op rij dat de markt voor 4-siezoenenbanden stijgt, aldus KwikFit. “Van de Nederlandse automobilisten rijdt nu 4,7% met 4-seizoenenbanden banden. Vredestein is al sinds de eerste bandenmonitor de absolute marktleider op het gebied van allseason banden. 33,7% van deze markt is in handen van deze Nederlandse producent.”

Michelin snelle groeier
Opvallend is volgens KwikFit de nieuwe nummer 2: Michelin heeft bijna vanuit het niets een marktaandeel van 15,4% verworven. Deels heeft dit er ook voor gezorgd dat Michelin in het overall wegdekaandeel zo sterk gegroeid is. De 4-seizoenenbandenmarkt wordt aangevoerd door slechts enkele leveranciers. De top 4 met Vredestein, Michelin, Goodyear en Tyfoon zijn samen goed voor 72,1% van het wegdekaandeel.

“KwikFit verwacht dat de populariteit van de 4-seizoenenband nog flink zal toenemen. Belangrijke oorzaak hiervan is het uitblijven van strenge winters,” aldus Arjan van der Meer, marketing directeur van KwikFit. “We zien ook dat steeds meer bandenfabrikanten een 4-seizoenenband in hun assortiment opnemen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.