Continental brengt nieuwste generatie transportband uit
(Foto: Continental)

Continental brengt nieuwste generatie transportband uit

Continental heeft zijn vijfde generatie Hybrid-bandenlijn uitgebracht voor de transport– en logistieke sector. De Hybrid HS5 is voor de stuuras en de Hybrid HD5 is voor de aandrijfas. Beide banden komen standaard in 22,5-inch formaat.

De banden voldoen volgens de bandenmaker aan de eisen van zwaar wagenparkgebruik. Hieronder vallen frequent accelereren, remmen, manoeuvreren en bochten nemen op verschillende wegdekken. Daarnaast moeten nieuwe technologieën ervoor zorgen dat de vijfde generatie Hybrid tot twintig procent langer mee moet kunnen gaan dan zijn voorganger. “Met de hoge kilometrage dat wij aanbieden en onze loopvlakvernieuwing, helpt de lange levensduur van de banden om een hoog niveau van vlootefficiëntie te bereiken. Daarom garanderen ze een zo duurzaam mogelijk wagenparkbeheer”, vertelt Hinnerk Kaiser, hoofd bus- en truckbandenontwikkeling bij Continental, in een persbericht.

De rubbersamenstellingen voor de Hybrid 5 zijn volgens het bedrijf doorontwikkeld om aan de eisen van regionaal transport te voldoen. De loopvlakken hebben daarom een tweelaagse constructie en vernieuwde compounds. Naast een hoger kilometrage moet dit ook voor een verlaagde rolweerstand zorgen, wat een positief effect heeft op het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Continental stelt dat beide banden prestaties in alle weersomstandigheden leveren tot het einde van de levensduur van de band. Een robuust loopvlak met nieuwe 3D-matrixlamellen over de volledige breedte moet hiervoor zorgen.

Technologieën

De 0°-riembehuizing op de Hybrid HS5 in 315/70 R22.5-formaat moet voor extra stabiliteit, een uniform slijtagepatroon en optimale vernieuwbaarheid van de stuuras zorgen. In de rijrichting loopt daarom een lang stalen riemkoord over de radiale behuizing. Deze constructie optimaliseert de drukverdeling in het contactoppervlak, vooral onder wisselende belastingsomstandigheden. En het vermindert ook de spanning op de riemranden, wat de levensduur van de band en de vernieuwbaarheid verhoogt.

De nieuw ontwikkelde loopvlakstructuur van de Hybrid HD5 beschermt het loopvlak en het karkas verder tegen steenslag bij de aandrijfas. Centrale groeven met toenemende holten in de tweede helft van de levensduur van de band en speciale steenuitwerpers voorkomen dat stenen in de band terechtkomen. De nieuwe Hybrid-banden zijn nu verkrijgbaar in de maten: Hybrid HS5 315/70 R 22.5, Hybrid HS5 385/55 R 22.5 en Hybrid HD5 315/70 R 22.5. Alle banden uit deze lijn zijn ook al fabriek leverbaar als intelligente banden. Daarnaast is het mogelijk om ze aan te sluiten op digitale tools, zoals het Conticonnect digitale bandenbeheersysteem met de vooraf geïnstalleerde bandensensor.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.