Continental nieuwe OE-leverancier VW Multivan
(Foto: Shutterstock)

Continental nieuwe OE-leverancier VW Multivan

Continental geeft de Volkswagen Multivan fabriek af zijn Allseasoncontact-banden mee, in de maten 16 en 17 inch. Eerder kreeg de Caddy ook al deze banden.

De betreffende all-season band is ontworpen om het hele jaar door alle weersomstandigheden aan te kunnen. Een grote factor hierin is een speciale compound. Hier zit namelijk een hoog gehalte aan silica en prestatieharsen in, waardoor de Allseasoncontact betere tractie en remprestaties moet leveren. Volgens de bandenmaker brengen de banden remkrachten efficiënt over op de weg, waardoor de remafstanden afnemen. Dat moet zowel in de zomer, als de winter gelden op zowel nat als besneeuwd wegdek. Om deze kwaliteiten verder te ondersteunen heeft de Allseason een speciale geometrie van de schoudergroef, voor een betere waterafvoer. De schoudergroef is ook ontworpen om extra stabiliteit te bieden in bochten en tijdens aquaplaning.

De Allseasoncontact heeft volgens Continental een hoge energie-efficiëntie als belangrijkste kenmerk. Daarom heeft de band het EU-bandenlabel ‘A’. De verbeterde rolweerstand, in vergelijking met voorgangers is bereikt door de balans tussen compound, geometrie en zijwanddikte aan te passen. Een lagere rolweerstand helpt het brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. De nieuwe Volkswagen Multivan krijgt beschikking tot de volgende twee maten banden: 215/65 R16 102H XL en 235/55 R17 103H XL.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.