Continental hoofdsponsor Tour de France

Continental hoofdsponsor Tour de France

Continental is dit jaar voor het eerst een van de hoofdsponsors van de Tour de France, die op 6 juli officieel begint met de Grand Départ in Brussel. Dit laat het concern weten.
Marketing
De andere hoofdsponsors zijn LCL, E.Leclerc, Krys en Skoda. Continental lost Vittel, zelf 11 jaar hoofdsponsor, af. Volgens Continental is Ronde van Frankrijk de perfecte match voor haar marketing: “Na een jaar als een ‘kleinere’ partner en officiële bandensponsor, is het nu een groot genoegen om een belangrijkere rol te spelen in de grootste wielerronde ter wereld. Als sponsor creëren we een hogere zichtbaarheid voor onze high-tech banden.”
Rijders
Dit jaar rijden zes WorldTour-teams (Team Sky, FDJ, Movistar, Bahrain-Merida, Katusha-Alpecin en Team Sunweb) op de Competition Pro LTD-tubes van Continental. Ook de officiële voertuigen van de Tour zijn uitgerust met Continental banden, de nieuwe PremiumContact 6.
Continental zal tijdens de Tour zichtbaar zijn via het Continental-logo dat onder meer zal prijken op de boog boven de finishlijn en op de boog van de rode vod of “flamme rouge”, één kilometer voor de finish. Na elke etappe presenteert een vertegenwoordiger van Continental de trofee van de dagzege op het podium. (Foto: Continental)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.