Bridgestone neemt Pep Boys toch niet over

Bridgestone neemt Pep Boys toch niet over

Ondanks eerdere geluiden dat Bridgestone de Ameriikaanse autoserviceketen Pep Boys zou hebben overgenomen is toch de activistische belegger Carl Icahn er met de buit vandoor gegaan. Het Financieele Dagblad meldt dat Bridgestone besloot verkoop aan Icahn te laten, nadat de bandenproducent eerder nog twee van Icahns openbare biedingen overtrof.

Definitief
Met een bod van ruim 1 miljard dollar heeft Icahn Bridgestone alsnog verslagen met een bod van 18,50 dollar per aandeel. Afgelopen woensdag maakte Icahn Enterprises bekend dat de overname van Pep Boys definitief is. Volgens het Financieele Dagblad had Icahn al een belang van 12% in Pep Boys.

Aanwezigheid vergroten
Zowel Bridgestone als Icahn ziet Pep Boys als een geschikte kandidaat om hun aanwezigheid in de Amerikaanse autobanden- en onderhoudssector te vergroten. Pep Boys heeft zo’n 800 vestigingen in meer dan dertig staten van de VS. Icahn nam eertder al het Canadese Uni-Select over. De investeerder wil Pep Boys samenvoegen met Auto Plus, eveneens een leverancier van auto-onderdelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.