Bridgestone neemt Pep Boys definitief over

Bridgestone neemt Pep Boys definitief over

Na een tweede, hoger bod te hebben uitgebracht op de Amerikaanse autoserviceketen Pep Boys is er overeenstemming bereikt over de overname door Bridgestone voor een bedrag van 947 miljoen dollar, ofwel 17 dollar per aandeel, Hiermee negeerde Pep Boys een hoger bod van ruim 1 miljard dollar van investeerder Carl Icahn. Dit meldt persbureau Bloomberg.

Vertrouwen
De overname benadrukt volgens Bloomberg het vertrouwen van Bridgestone in de Amerikaanse autobranche, en n in het bijzonder die in autoonderdelen. Met de overname wil Bridgestone zijn aanwezigheid op deze markt uitbreiden met de ruim 800 vestigingen van Pep Boys in 30 staten van de VS. De omzet bedraagt 2,08 miljard dollar. Op dit moment heeft Bridgestone meer dan 2.200 banden en autoservice vestigingen in de Verenigde Staten. Deze werken onder de namen Firestone Complete Auto Care, Tires Plus, Hibdon Tires Plus en Wheel Works.

Hoger bod
In oktober deed Bridgestone nog een bod van 863 miljoen dollar, ofwel 15,50 dollar per aandeel. Dit bod was toen al hoger dan het eerste bod van 15 dollar per aandeel.

Door de acquisitie wil Bridgestone haar aanwezigheid in de VS versterken tot meer dan 3.000 verkooppunten,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.