Conti opent nieuwe testfaciliteit in Hannover

Conti opent nieuwe testfaciliteit in Hannover

Conti testfaciliteitContinental heeft een nieuwe autobanden testfaciliteit toegevoegd aan het Contidrom, het AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer). Hier kunnen zonder testrijder banden worden getest op droog en nat wegdek.
Autobanden testen
Met het nieuwe AIBA heeft Continental een grote stap voorwaarts gemaakt op het gebied van autobanden testtechnologieën voor zomer en winterbanden voor personen, bestel en 4×4 auto’s. In de nieuwe faciliteit maakt een volledig geautomatiseerd proces het mogelijk om onbemande testauto’s te versnellen naar een snelheid tot 120 km/u.
Droog en nat wegdek
Daarnaast is het mogelijk om de auto’s te laten remmen op verschillende ondergronden. De testen kunnen worden uitgevoerd op zowel droog als nat wegdek en op een aparte ijsbaan. Continental is de eerste bandenfabrikant die het hele jaar door weersonafhankelijke autobandentests kan uitvoeren.
Als de faciliteit volledig operationeel is kunnen er per jaar 100.000 remprocedures uitgevoerd worden. De testen kunnen op verschillende ondergronden met zelfgereguleerde temperaturen onder specifieke omstandigheden gehouden worden.
Klik hier voor het filmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.