Medewerkers helpen Conti 120 miljoen euro besparen

Medewerkers helpen Conti 120 miljoen euro besparen

Medewerkers van de 126 locaties van Continental wereldwijd hebben het bedrijf in 2011 ruim 120 miljoen euro helpen besparen door het indienen van ideeën voor het verbeteren van de efficiency en terugdringen van de kosten.
In totaal zijn er in 2011 310.000 ideeën doorgevoerd, waarvan 83 procent in locaties buiten Duitsland. “Vergeleken met het voorgaande jaar steeg het aantal doorgevoerde ideeën met 3 procent en de netto besparingen wereldwijd met 22 procent”, aldus Elke Strathmann, Continental HR Directeur. “Dit laat zien dat de medewerkers zich sterk identificeren met het bedrijf.”
Het indienen van ideeën maakt deel uit van Continental Idea Management (CIM). Volgens dit programma reikt Continental elk jaar een award uit aan de locatie met het hoogste aantal het aantal deelnemers en aantal geimplementeerde ideeën en de bereikte besparing. “CIM is een proces waarmee we de creativiteit van medewerkers stimuleren”, aldus Matthias Nehrhoff, Hoofd Corporate Idea Management bij Continental. “Dit helpt de medewerkers processen en de kwaliteit te optimaliseren. Ook moet dit de motivatie en de ontwikkeling van medewerkers verbeteren.”
Van alle Conti-fabrieken in de wereld scoort die van Icheon (Zuid-Korea) het beste. De 730 medewerkers dienden  meer dan 33.500 ideeën in die met succes zijn geiplementeerd. De locatie in Rubí (Spanje) kwam op de tweede plaats en die in Guadalajara (Mexico) op de derde plaats.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. afhaal-chinees

    Continental is de brief voor 2013 al aan het opstellen:
    “wegens goede ideeen van onze medewerkers dit jaar niet de gebruikelijke prijsverhoging maar een prijs verlaging op de brutoprijs van 2% op personenwagenbanden en 3% op bestelwagenbanden”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.