Conti op weg naar recordjaar

Conti op weg naar recordjaar

Continental heeft nieuwe records neergezet met de resultaten over het eerste half jaar van 2012. Dit blijkt uit de gepresenteerde halfjaar cijfers.
In de eerste zes maanden van 2012 noteerde het bedrijf een omzet van 16,5 miljard euro, 10,9 procent hoger dan dezelfde periode in 2011. De winst steeg met 26 procent tot 1,6 miljard euro. Van de totaal behaalde omzet kwam ruim 6,5 miljard omzet op het conto van Conti’s Rubber Group. “Een nieuw half jaar record”, zei de voorzitter van de raad van bestuur Dr. Elmar Degenhart tijdens de presentatie. De omzet van de Automotive Group brak voor het eerst door de 10 miljard grens, vorig jaar was dat nog 9 miljard.
Degenhart zei vol vertrouwen te zijn de doelstellingen voor het hele jaar te behalen. “Maar we moeten goed blijven letten op de mondiale verkopen, de moeilijke economische situatie van sommige EU-landen en de vertraging van de groei in de wereldeconomie.” Ook waarschuwde hij voor de grondstofkosten. Deze zijn recentelijk weliswaar gedaald, maar in de toekomst zijn er weer prijsverhogingen te verwachten, zo stelde Degenhart.
Voor geheel 2012 verwacht Continental opnieuw een recordjaar met een omzetgroei van meer dan 7 procent tot ruim 32,5 miljard euro.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.