Continental creëert hechtere band met Jaguar
(Foto: Shutterstock)

Continental creëert hechtere band met Jaguar

Continental geeft de nieuwste Jaguar I-Pace zijn 22-inch Premiumcontact 6-zomerbanden mee. Deze banden hebben een XL-classificatie en Contiseal-lekbescherming.

In de zomerbandentest van het Duitse ADAC kwam dit jaar nog de Premiumcontact 6 (in de maat 205/55 R 16 V) als beste uit de bus. De Premiumcontact 6 is volgens het bandenmerk speciaal ontworpen voor dynamisch rijgedrag en rijcomfort. Daarnaast moet hij remafstanden verkorten en bochtstabiliteit bieden, zelfs bij hoge snelheden. De I-Pace is niet de eerste ev waar het bandenmerk aan levert. Vorig jaar kozen nog zes van de tien grootste ev-fabrikanten voor OE-fittment van Continental-banden.

Contiseal laat bestuurders doorrijden, zelfs als ze een lekke band krijgen. Een elastische beschermlaag aan de binnenkant van de band moet vreemde voorwerpen omhullen. Hierdoor is het beschadigde gebied afgesloten. Continental stelt dat de moleculaire structuur van deze laag zo effectief is dat zelfs gaten tot vijf millimeter in diameter betrouwbaar zijn af te dichten. Op deze manier kunnen de nadelige gevolgen van ongeveer tachtig procent van alle veelvoorkomende lekke banden worden voorkomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.