Bridgestone koopt Speedy autoservice

Bridgestone koopt Speedy autoservice

Bridgestone heeft de Franse autoserviceketen Speedy gekocht. Dit heeft de bandenproducent bekend gemaakt. Vorige maand al meldde Bandenportaal dat beide partijen gesprekken voerden over een mogelijke overname. De recente aankoop moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Consumentenmarkt
Met de aankoop van Speedy krijgt Bridgestone een directe toegang tot de consumentenmarkt in de gebieden waar de autoserviceketen vestigingen heeft. Als de overname wordt goedgekeurd krijgt Bridgestone in Frankrijk meer dan 800 verkooppunten. Dit past in de groeistrategie, aldus Bridgestone. Ook zegt de bandenproducent beter thuis te raken in de consumentenmarkt, “hetgeen essentieel is om onze leidende positie verder uit te bouwen.”

Merkidentiteit
Volgens Eduardo Minardi, CEO van Bridgestone EMEA, is Speedy van strategisch belang voor Bridgestone: “Speedy heeft een sterke merkidentiteit en is een innovatie bedrijf.”
Het autoservicebedrijf bestaat sinds 1978. Speedy is toen gestart als uitlaatspecialist en sindsdien uitgebreid tot complete auto en banden service.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.