Bridgestone geeft Japanse EV zuinigheid mee
(Foto: Bridgestone)

Bridgestone geeft Japanse EV zuinigheid mee

Bridgestone gaat zijn Duravis R207A-banden OE aan de nieuwe Hino Dutro Z EV leveren. Deze Japanse EV kwam aan eind juni 2022 voor het eerst op de markt.

De Dutro Z EV is Hino’s eerste lichte truck met batterij-aandrijving. Beide bedrijven werken al langer samen en willen deze samenwerking verdiepen. Het bandenmerk stelt daarom ook dat de Dutro de eerste banden voor lichte vrachtwagens met de bandentechnologie Enliten meekrijgen. Hierdoor moeten de Duravis-banden montage makkelijker maken en milieubewuster zijn. De Enliten-technologie combineert namelijk een vermindering van rolweerstand en gewicht met een hoge slijtvastheid. Dat moet bereikt worden, met behulp van een nieuwe loopvlakcompound, patroon en karkas.

Bridgestone heeft deze technologie gepositioneerd als zijn nieuwe premium-standaard, voor het EV-tijdperk. Het Japanse merk ziet Enliten naar eigen zeggen niet alleen als een technologie, maar ook als bedrijfsstrategie. Daarmee bedoeld de bandenmaker in te zetten op sociale waarde en de klantwaarde.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.