Bridgestone duurzaam gecertificeerd
(Foto: Bridgestone)

Bridgestone duurzaam gecertificeerd

Bridgestone heeft voor zijn B-Innovation center een Leed Gold-certificaat voor duurzaamheid, gekregen. De bandenmaker kreeg de erkenning van de U.S. Green Building Council (USGBC) voor zijn gebouw in Kodaira, Tokio.

Leed (Leadership in Energy and Environmental Design) beoordeelt de milieuprestaties van gebouwen en stedelijke omgevingen. Het-certificaat legt vooral de nadruk op het gebruik van hernieuwbare energie. Daarnaast kijkt het ook naar de gezondheid van mensen en het milieu met betrekking tot hun ontwerp, constructie, onderhoud en exploitatiemethoden. De gecertificeerde gebouwen kunnen in vier verschillende categorieën terecht komen. Op basis van hun scores krijgen ze het label Gecertificeerd, Silver, Gold of Platinum. Bridgestone valt in de op één na hoogste categorie, waar ongeveer tien procent van de beoordeelde gebouwen in valt.

Bridgestone’s B-Innovation kreeg zijn Gold-beoordeling op basis van verschillende criteria. Volgens het label heeft het gebouw een milieuvriendelijk ontwerp en constructie. Ook is een groot deel van het bouwafval gerecycled. Daardoor hebben de gebruikte materialen weinig impact op mens en milieu.

Op het gebied van energiebesparing zit de bandenmaker verder 24,2 procent onder het niveau dat Leed bepaald heeft. Daarbij telt ook het gebruik van hernieuwbare energie, door bijvoorbeeld het gebruik van zonnepanelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.