Bridgestone helpt Mercedes met EV-doelstellingen
(Foto: Mercedes-Benz)

Bridgestone helpt Mercedes met EV-doelstellingen

Bridgestone levert zijn banden aan de Vision Eqxx. Dit nieuwste technologie-testplatform van Mercedes-Benz heeft als doel EV’s efficiënter te maken en de actieradius van deze auto’s te vergroten.

De Vision krijgt op maat gemaakte Turanza Eco-banden, met Enliten-technologie. Hierdoor gaat zowel het gewicht als de rolweerstand van de band met twintig procent omlaag. Ologic-technologie vergroot volgens de bandenmaker daarnaast de levensduur van de batterij, doordat deze minder hard hoeft te werken. In samenwerking met de aerodynamische afdeling van Mercedes-Benz heeft de band ook betere zijwanden en hielzones gekregen. Die zijn daarom afgestemd op de kappen van de 20-inch wielen van gesmeed magnesium.

“Wij zijn trots dat het samen met Mercedes is gelukt om de juiste banden op een innovatieve manier te ontwikkelen. De Vision Eqxx is een project dat volledig aansluit bij onze eigen EV-ambities en –doelstellingen. Ons doel is vooral om elektrische mobiliteit via een volledig geïntegreerde aanpak efficiënter en toegankelijker te maken. Dit omvat banden en bandentechnologieën die EV-uitdagingen aankunnen. Dit is vooral belangrijk omdat we veel investeren in de ontwikkeling van EV-banden. Hiervoor trekken we momenteel meer dan dertig procent van onze R&D-middelen uit”, vertelt Emilio Tiberio, coo en cto bij Bridgestone EMIA, in een persbericht.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.