Omzet Apollo Vredestein stijgt met 13 procent
(Foto: Apollo Tyres)

Omzet Apollo Vredestein stijgt met 13 procent

Apollo Vredestein heeft zijn resultaten over het derde kwartaal (1 okt- 31dec) en de eerste negen maanden van het lopende boekjaar bekend gemaakt.

In dat kwartaal haalde het Indiaas/Nederlandse bandenbedrijf een omzet van 766 miljoen euro, 13 procent meer dan een jaar eerder. Over negen maanden gezien kwamen de verkopen op 2,23 miljard euro, waarbij de omzet in India met 19 procent steeg en die in Europa ook in de dubbele cijfers eindigde.

De nettowinst bedroeg over het kwartaal 35,5 miljoen euro, 30 procent meer dan een jaar eerder, en over negen maanden 82,45 miljoen euro wat bijna 30 procent hoger was. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

“De binnenlandse vraag heeft ons geholpen om de recessie trends elders op te vangen. De input kosten zijn in het laatste kwartaal in beperkte mate afgezwakt wat heeft geholpen om de marges te verbeteren. Het ‘vraag momentum’ op middellange termijn ziet er positief uit hoewel er wat tegenwind kan komen op de korte termijn”, aldus bestuursvoorzitter Onkar Kanwar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.