Hankook Tires profiteert vooral van grotere banden
Foto: Hankook

Hankook Tires profiteert vooral van grotere banden

Hankook Tire & Technology realiseerde in 2022 een operationele winst van 519,9 miljoen euro, 9,9 procent meer dan in het voorafgaande jaar. De omzet kwam met 6,184 miljard euro 17,5 procent hoger uit, meldt de Koreaanse bandenfabrikant in een persbericht.

De verkoop van groot-diameter banden leverde één van de grootste bijdragen aan de hogere verkopen. Banden van 18 inch of meer waren goed voor bijna 41 procent van de totale afzet aan banden voor personenauto’s. In het laatste kwartaal liep dat op naar bijna 44 procent.

De vraag naar grotere banden nam vooral toe in China gevolgd door Korea zelf. In Europa kon het bedrijf in dit segment een groei van 3,4 procent boeken. Hankook begon afgelopen jaar met de uitrol van speciale banden voor high-performance premium elektrische auto’s, de iON banden. Het bedrijf kon daarvoor onder meer orders boeken voor de BMW i4, de Audi Q4 e-tron, de Hyundai IONIQ en de Skoda Enyaq iV. Ook maakte Hankook zijn debuut als exclusieve bandenleverancier van de eerste serie races voor EV’s, het ABB FIA Formula E World Championship.

Voor het lopende jaar mikken de Koreanen op een omzetgroei van meer dan 5 procent. Het aandeel grotere banden moet daarbij opgevoerd worden naar 45 procent. Daarnaast wil Hankook 20 procent van alle origineel-plaatsingen van banden voor elektrische personenauto’s en bestelwagens zien te bereiken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.