Hankook bandenpartner Junior Rally Championship
(foto: Hankook)

Hankook bandenpartner Junior Rally Championship

Hankook is vanaf dit seizoen de exclusieve handenpartner van het FIA Junior European Rally Championship. Dit kampioenschap voor getalenteerde jonge rallyrijders wordt gehouden als onderdeel van het FIA European Rally Championship.

De deelnemers draaien dit seizoen zes rondes, te beginnen eind mei in Polen. Hankook’s rallybanden worden gemonteerd op de rallyauto’s met voorwielaandrijving en rond de 210 pk. Het bedrijf rapporteerde onlangs een winststijging van bijna 10 procent.

Manfred Sandbichler, Hankook Motorsport Director Europe: “Met deze nieuwe samenwerking ondersteunen we jongeren in alle takken van motorsport. Het FIA is de sterkste rallyserie in Europa en het FIA Junior ERC biedt jonge rijders de unieke kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau en onder professionele omstandigheden.’’

Het FIA European Rally Championship maakte haar debuut in 1953 waarmee het de oudste rallyserie in de wereld is. Dit seizoen telt acht rally’s in even zoveel Europese landen. Het FIA Junior ERC werd gelanceerd in 2014 als platform voor getalenteerde jongeren die hier waardevolle ervaring op kunnen doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.