Hankook zet grote fabriek stil na brand
(foto: Shutterstock)

Hankook zet grote fabriek stil na brand

De Koreaanse bandenfabriek Hankook Tire heeft haar grote fabriek in Daejeon volledig stop gezet nadat daar eerder deze week een grote brand heeft gewoed. De fabriek is goed voor 16,5 procent van de totale bandenproductie en rond de 720 miljoen euro aan omzet voor Hankook Tire.

De meldt European Rubber Journal op basis van mededelingen van Hankook Tire aan de beursautoriteiten in Seoel. De brand brak uit in een productiedeel van de fabriek maar verspreidde zich snel naar een nabijgelegen opslagruimte. Volgens lokale media hebben 11 werknemers lichte verwondingen opgelopen en zijn zeker 210 duizend banden verwoest door de brand die meer dan 13 uur duurde.

Hankook Tire heeft eerst de ‘calamiteit’ gemeld en vervolgens toegelicht dat het de oorzaak onderzoekt en de schade zo snel mogelijk probeert te herstellen. ‘Op dit moment is de fabriek volledig stilgelegd. We werken hard om de verliezen te beperken.’ Het bandenbedrijf kon nog niet meedelen wanneer het de productie weer op gang denkt te brengen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.