Virtuele prototyping verkort ontwikkelingstijd Vredestein-band 
(foto: Apollo Vredestein)

Virtuele prototyping verkort ontwikkelingstijd Vredestein-band 

De onlangs geïntroduceerde Vredestein Quatrac Pro EV is ontwikkeld met Apollo’s platform voor virtuele prototyping en simulatie. Dat heeft bijgedragen aan een vermindering van de time-to-market, de milieu-impact en de ontwikkelingskosten van het product, aldus Vredestein in een persbericht.

Dankzij het gebruik van virtuele prototyping had de Quatrac Pro EV de snelste ontwikkelingscyclus van elke Vredestein-band. Het simulatie- en prototypingplatform is in eigen beheer door het R&D-team van Apollo Tyres in Enschede ontwikkeld en verbetert de algehele efficiëntie van ontwerp- en testprocessen.

Het R&D-team maakte er gebruik van om onder meer de constructie van de contouren en het loopvlak van de band te optimaliseren om de rolweerstand te verminderen en zo de actieradius te vergroten. Daarnaast zijn ook minder fysieke testkilometers nodig zijn om de band voorafgaand aan de introductie te evalueren. Apollo opende recent een centrum voor digitale innovatie in India.

Udo Kuhlmann, hoofd R&D Europa. “We investeren al meer dan 25 jaar in simulatiesoftware; onze nieuwste omgeving voor virtuele prototyping is nu essentieel om ons te helpen een voorsprong op de concurrentie te behouden. Testen in de praktijk blijft cruciaal, we moeten zowel subjectieve als virtuele beoordelingen toepassen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.