Apollo-Vredestein krijgt nieuw R&D-centrum in Enschede

Apollo-Vredestein krijgt nieuw R&D-centrum in Enschede

Apollo-Vredestein krijgt een nieuw R&D-centrum in Enschede. In deze nieuwe locatie zullen nieuwe personenautobanden worden getest en ontwikkeld.
De vestiging van het nieuwe R&D centrum op de campus in Enschede volgt uit het besluit van Apollo Tyres om het ontwikkelen en testen van banden voor personen- en lichte bedrifjsauto’s onder te brengen in India en Nederland. Daarnaast zullen er kleinere teams actief zijn op de belangrijkste markten om ieder product wereldwijd aan te passen aan de marktvraag en testen uit te voeren in plaatselijke omstandigheden.
De nieuwe R&D afdeling in Nederland zal worden geleid door Peter Snel, Group Head, Apollo Tyres Ltd. Hij zal leiding geven aan de afdeling voor personenautobanden. P.K. Mohamed, Chief Advisor, Apollo Tyres Ltd gaat de afdeling voor lichte bedrijfsauto’s leiden.
De keuze voor de twee R&D-locaties wereldwijd is gebaseerd op de huidige markten. Het Midden-Oosten en Azië vormen bijna 59% van de wereldwijde markt voor commerciële banden, terwijl Europa en Noord-Amerika verantwoordelijk zijn voor 51% van de verkoop van banden voor personenvoertuigen. Beide R&D-afdelingen zullen nauw contact hebben met OEM’s en vervangingsklanten, testcentra, grondstoffenleveranciers en onderzoeksinstituten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.