Liebherr wielladers vertrouwen op Vredestein-tractie
(Foto: Apollo)

Liebherr wielladers vertrouwen op Vredestein-tractie

Wielladerfabrikant Liebherr en Apollo hebben een overeenkomst gesloten over de levering van wielladerbanden. De compacte wielladers L 504, L 506, en L 508 krijgen Vredestein Endurion en Flotation Trac-banden mee.

Volgens het bandenmerk presteert vooral de Endurion goed op harde ondergronden. Een extra sterk karkas en het robuust loopvlak moeten maximale stabiliteit en optimaal comfort bieden. Bovendien claimt de bandenmaker dat de Endurion de totale gebruikskosten verlaagt, door zijn lange levensduur. Liebherr’s telescopische wiellader L 509 Tele krijgt daarentegen de Vredestein Flotation Trac mee. De Vredestein Flotation is ontworpen met unieke niet-parallelle dwarse nokken die tractie, zelfs in de moeilijkste omstandigheden, moeten verbeteren. Het middengedeelte is met rubber in de rijrichting versterkt en verbetert zowel het rijgedrag, als de levensduur van de band. Ook zorgt de robuuste hielconstructie voor een hogere mate van betrouwbaarheid.

De compacte wielladers van Liebherr worden in Bischofshofen, Oostenrijk, geproduceerd. Hier is tevens ook Liebherr’s competentiecentrum voor wielladers gevestigd. De eerste compacte wielladers uitgerust met Vredestein-banden, zullen naar verwachting begin kalenderjaar 2022 op de markt komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.