Apollo stelt met investering groene stroom veilig
(Foto: Apollo)

Apollo stelt met investering groene stroom veilig

Apollo gaat groene stroom gebruiken in zijn Indiase productiefaciliteit. Het moederbedrijf van Vredestein geeft aan dat de stroom van zijn faciliteit in Chennai hierna voor dertig procent hernieuwbaar is.

De bandenmaker stelt dat de groene stroom is ‘veiliggesteld’ door te investeren in CSE Deccan Solar. Apollo heeft met een investering van 93 miljoen Indiase rupees (ongeveer 1,1 miljoen euro) een aandeel van 27,2 procent van het bedrijf in handen. Zonne-energie wordt slechts een paar uur per dag opgewekt en er is geen opslagfaciliteit beschikbaar. Daarom heeft het bedrijf gekozen voor het afnemen van een optimale hoeveelheid, wat ongeveer twintig procent van de totale behoefte in Chennai is.

Het bandenbedrijf ziet de investering als een belangrijke stap van zijn vijfjaren plan “Deze investering voor onze fabriek in Chennai, is één van de verschillende initiatieven die we ondernemen voor een duurzame toekomst. De zonne-energie die we met deze investering veiligstellen, helpt ons zelfvoorzienend te worden voor onze stroombehoeften voor kritieke apparatuur. Daarnaast vervult het ons streven naar vermindering van koolstofemissies”, vertelt Sunam Sarkar, president van Apollo, in een persbericht.

Kosten besparen

Het bedrijf wil met de deal verder ook kosten besparen. Het tarief voor zonne-energie ligt namelijk vast voor de komende twee decennia in India. Daarnaast is het tarief van Deccan momenteel lager dan het tarief van de staat. Het bandenmerk stelt dat de levering van de groene stroom waarschijnlijk in juli 2022 begint. De fabriek in Chennai heeft een capaciteit om ongeveer 900 ton banden per dag te produceren. Dit is inclusief banden voor personenauto’s en banden voor lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.