Apollo breidt zijn Wintrac-winterbandenlijn uit
(Foto: Apollo)

Apollo breidt zijn Wintrac-winterbandenlijn uit

Apollo breidt zijn assortiment van Vredestein-winterbanden met 23 nieuwe maten uit. De nieuwe Wintrac-banden zijn verkrijgbaar in diameters van 15 tot 22 inch.

De Wintrac krijgt elf nieuwe maten en is verkrijgbaar in 15 tot 16 inch. Volgens het bandenmerk heeft hij een nieuwe silicacompound, die de levensduur van de winterband tot 10.000 kilometer moet verlengen. De bestendigheid tegen aquaplaning is met 10 procent verbeterd dankzij een nieuw loopvlakpatroon. De Wintrac Pro krijgt ook nieuwe maten. Dit is de prestatievariant van de Wintrac, die volgens het merk tractie tot 300 km/uur moet leveren. De Pro krijgt twaalf nieuwe maten voor wielen met een diameter van 17 tot 22 inch. In vergelijking met zijn voorganger biedt de Pro vijftien procent beter rijgedrag in sneeuw en tien procent betere remprestaties op een nat wegdek.

“Het wintersegment is competitief en de Vredestein-producten blijven gewild dankzij onze focus op innovatie en prestaties. Daarnaast investeren we veel in ontwerp en materialen. Deze nieuwe banden zijn ontworpen om de zwaarste winteromstandigheden te weerstaan. We zijn dankbaar dat de inspanningen van ons R&D-team door een aantal bandentesters in Europa worden erkend”, vertelt Daniele Lorenzetti, cto bij Apollo, in een persbericht.

Testen

Zowel de Wintrac, als de Wintrac Pro hebben het recentelijk goed in testen gedaan. De Wintrac sleepte de derde plaats binnen bij de testen van ‘Auto Motor und Sport’ en Autobild. De Pro-variant eindigde ook als derde in de test van Autobild Sportscars. De bandenmaker is verder ook trots op de vierde plek die de Pro bij Autobild Allrad wist te bemachtigen.

In samenwerking met Europese autoclubs hebben Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) en Touring Club Suisse (TCS), beide winterbandenseries van Vredestein vergeleken met hun concurrenten. De Wintrac eindigde op de vierde plaats, maar behaalde de eerste plaats voor zijn grip op ijs. De Pro presteerde ook goed en werd geprezen voor zijn prestaties op zowel sneeuw als ijs, en op droge en natte oppervlakken. Net als de Wintrac presteerde hij goed in tests op het gebied van brandstofverbruik. Volgens Auto Zeitung presteerde de Wintrac Pro beter dan alle andere banden in natte en ijzige omstandigheden. In het bijzonder maakte de band indruk op de testers met zijn tractie en grip bij remmen in de sneeuw. Daarnaast geeft hij veel grip op een nat wegdek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.