Vredestein viert tien jaar banencreatie

Vredestein viert tien jaar banencreatie

Apollo Vredestein en het ROC van Twente hebben in De Grolsch Veste in Enschede tien jaar nieuwe banen en 500 diploma’s gevierd. Dit meldt dagblad Tubantia. Tijdens de viering werden ook 66 BBL-diploma’s voor machine-operators uitgereikt.

Bandenfabriek
Met dit lustrum is de Enschedese bandenfabriek volgens Tubantia ook een ware banenfabriek geworden, met name voor Twentenaren en Achterhoekers die als twintigplusser een nieuw carrièrepad inslaan. De werknemers die de BBL volgen krijgen twee keer per week voorafgaand aan of direct na hun dienst 2,5 uur les. Dit gebeurt in eigen leslokalen met praktijkruimte op het fabrieksterrein, gemiddeld 2,5 jaar lang. Aan het slot van deze beroepsopleiding krijgen de werknemers een erkend diploma operator op mbo-2 niveau.

Uitzendbureau
De meeste BBL-ers beginnen bij Vredestein via een uitzendbureau en stromen via een tijdelijk contract door naar een vaste aanstelling. Met deze opzet hebben de fabriek en de school in tien jaar 500 nieuwe banen in de techniek op mbo-niveau geschapen, in een stad met een hoge werkloosheid, waarin de afgelopen tien jaar veel banen zijn verdwenen. (Tubantia)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.