Apollo brengt zijn landbouwbanden op nieuwe hoogte met Versa Green
(Foto: Apollo)

Apollo brengt zijn landbouwbanden op nieuwe hoogte met Versa Green

Apollo introduceert een nieuwe band voor gebruik op steile berghellingen. De Traxion Versa Green is volgens de maker gefocust op tractie, stabiliteit, levensduur en bodembehoud.

De nieuwe Versa Green krijgt het Traxion-nokkenontwerp van Vredestein mee. Hierbij heeft de band unieke niet-parallelle nokken die voor een langere levensduur van de band moeten zorgen. Daarnaast stelt de bandenmaker dat hij uitstekend rijcomfort en maximale tractie biedt. Dit laatste komt door de hoge mate van zelfreiniging op alle grondsoorten. Het gebogen loopvlakcontour met afgeronde nokkenschouders moet verder voor behoud van grasoppervlak zorgen en een staalgordel met een verstevigingsring biedt stabiliteit op uitdagende hellingen.

De Vredestein Traxion Versa Green komt beschikbaar in de maatvoering 440/50 R17 IMP 135D, wat volgens Apollo als opvolger van maat 425/55 R17 te zien is. Het merk onthult de nieuwe Traxion Versa Green op de Internationale landbouwbeurs, EIMA, in Bologna. Dit evenement loopt van 19 tot en met 23 oktober 2021.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.