Apollo verstevigt marktpositie in India met Endurace RA
(Foto: Apollo)

Apollo verstevigt marktpositie in India met Endurace RA

Apollo lanceert een nieuwe band voor commerciële voertuigen. De Endurace RA is geschikt voor alle assen.

Volgens de Indiase bandenmaker kwam de nieuwe Endurace tot stand met feedback van zijn klanten. De belangrijkste punten bij de ontwikkeling waren daarom hogere asbelastingeisen en gelijkmatige slijtage. De productie en het testen van de nieuwe truckbanden gebeurt in Apollo’s fabriek in Chennai. Hier gaat het merk naar eigen zeggen maandelijks 80.000 radiaalbanden voor vrachtwagens en bussen, voor de Indiase markt maken.

“De dynamiek in de industrie en verwachtingen van klanten veranderen. Daarom hebben we ons aanbod verder uitgebreid met Endurace. We hebben er alle vertrouwen in dat we onze voorsprong in het TBR-segment van India kunnen uitbreiden met deze nieuwe benchmark in prestatiebanden”, vertelt Satish Sharma, president APMEA bij Apollo, in een persbericht.

Marktpositie

De nieuwe Endurace is bedoeld voor toepassingen met gemiddelde belasting in montageposities op alle wielen. Volgens de maker heeft de band daarom een twintig procent hogere ITM. Bovendien moet een gelijkmatig slijtagepatroon gedurende de hele levensduur van de band voor meer stabiliteit zorgen. Ook is het karkas verstevigd en heeft hij een hogere hiel- en riemduurzaamheid. Apollo geeft verder aan dat de rolweerstand met tien procent verlaagd is. De bandenmaker hoopt met deze nieuwe band zijn voorsprong in het bedrijfswagensegment van Inda te behouden. Naar eigen zeggen is het merk goed voor 32 procent van de markt.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.