Apollo levert nu ook voor touringcars
(Foto: Apollo)

Apollo levert nu ook voor touringcars

Apollo introduceert zijn eerste band voor touringcars. Volgens het bandenfabrikant moet de Enducomfort CA slijtvaster zijn en meer grip bieden onder verschillende weersomstandigheden. Daarnaast is volgens Apollo extra aandacht geschonken aan het comfort.

De Enducomfort is ontwikkeld door de R&D-afdeling van de bandenfabrikant en wordt geproduceerd in zijn Hongaarse fabriek. De band is ontwikkeld voor gebruik op middellange en lange afstanden. Volgens Apollo beschikt hij over een ‘geavanceerde’ profielcompound en een verstevigd karkas. Dit moet zorgen voor minder slijtage en zorgt voor een soepeler rijgedrag. Daarom slijt de band hierdoor ook gelijkmatiger. De bandenmaker geeft aan dat de band hierdoor 1,9 keer zo duurzaam is als de minimale EU-vereisten. De Enducomfort is verder gecertificeerd als all-season-band, inclusief het sneeuwvloksymbool met de drie bergtoppen op de wang van de band.

Het nieuwe profielontwerp van de band heeft zigzaggroeven die de grip in natte omstandigheden en bij sneeuw moeten bevorderen. De onderloopvlakbeschermingen bieden verder bescherming tegen binnendringing van steen. Ook zijn het profiel en de rubbersamenstelling van het loopvlak ontwikkeld om het geluid tot een minimum te beperken.

Ontwikkeling en invoering

Naar eigen zeggen heeft Apollo, bij het ontwikkelen van de band, een grote focus gelegd op het betaalbaar houden. Daarom wil het merk niet alleen de aanschafprijs laag houden, maar ook een karkaslaag leveren die langer meegaat en kosten drukt. Volgens de bandenfabrikant biedt de Enducomfort verder de beste prijs-kwaliteitverhouding in het Europese touringcarsegment. Het bedrijf is al aanwezig in alle Europese landen en heeft meer dan 500 partners die distributie en service aanbieden. Deze infrastructuur gaat het merk gebruiken om de invoering van deze band te ondersteunen.

“De markt voor touringcarbanden is extreem concurrerend, en we introduceren hiermee onze eerste touringcarband. Dit doen we met het vertrouwen dat het de duurzaamheid, prestaties en comfort verhoogt die de meest veeleisende touringcareigenaren en wagenparkbeheerders in Europa verwachten”, vertelt John Joy, directeur truck & bus-banden bij Apollo, in een persbericht. “Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam dat verantwoordelijk is voor de Enducomfort bouwde voort op onze expertise, op het gebied van ontwerp en materialen, om een product te leveren dat een optimale balans biedt in prestaties en bedrijfskosten.”

De nieuwe Apollo-band voor touringcars is leverbaar in afmetingen 295/80 R22.5.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.