Vredestein introduceert youngtimerbanden

Vredestein introduceert youngtimerbanden

Vredestein breidt haar assortiment uit met youngtimerbanden. De bandenproducent biedt sinds 2001 al klassiekerbanden, maar zegt nu te merken dat de vraag naar youngtimers sterk groeit.
Audi Quattro
De eerste youngtimerband verschijnt in september 2018 op de markt en is speciaal ontwikkeld voor de Audi Quattro. Hij krijgt de naam Sprint+ en heeft de maat 215/50 R15. Deze bandenmaat (prijs nog onbekend) is volgens Vredestein lange tijd niet leverbaar geweest. Apollo Vredestein verwacht in de eerste helft van 2019 ongeveer tien bandenmaten voor youngtimers te kunnen aanbieden.
Gewaardeerd
“Auto’s uit de jaren ’70, ’80 en ’90, de zogeheten youngtimers, worden steeds meer gewaardeerd”, zegt Jochen Mass. voormalig Formule 1-kampioen én Vredestein-ambassadeur. “Ze staan bovendien op het punt om klassieker te worden. “Jammer genoeg zijn bandenfabrikanten al gestopt met het produceren van originele banden. Een eigenaar wordt daardoor gedwongen om modernere banden onder hun youngtimer te monteren. Het resultaat is dat er soms combinaties ontstaan die vanuit een designoogpunt niet echt smaakvol zijn.”
De youngtimerbanden hebben een passend loopvlak en een sierlijk wangontwerp. De banden worde geproduceerd volgens de nieuwste productiemethodes en strengste kwaliteitseisen. (Foto: Apollo Vredestein
 
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.