Apollo toont interesse in Kumho

Apollo toont interesse in Kumho

Apollo Tyres heeft interesse om Kumho Tire over te nemen, de tweede grote bandenproducent in Zuid-Korea. Dit meldt althans The Economic Times. Het zou gaan om een deal van 900 miljoen dollar.

Meer interesse
Naast Apollo zijn er nog meer kapers op de kust, want andere gegadigden voor een mogelijke overname zijn de Chinese bandenprducenten Shandong Linglong Tyre en ChemChina. Volgens The Economic Times zou ook Michelin als vierde producent nog interesse hebben.

Top 7
Als Apollo erin slaagt Kumho Tyre over te nemen, ontstaat er volgens het bericht een bandenproducent die zich kan scharen in de top 7 van bandenproducenten en met een sterke vertegenwoordiging in Europa en in de Verenigde Staten. Al eerder zouden ook Continental, Goodyear en Yokohama interesse hebben getoond, maar deze zouden inmiddels zijn afgehaakt.

Apollo heeft eerder al geprobeerd de Amerikaanse bandenproducent Cooper over te nemen, maar dat is toen niet gelukt. Wanneer het wel lukt Kumho over te nemen, zal dat een sterke positie opleveren in Azië.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.