Michelin presteert in strijd tegen klimaatveranderingen

Michelin presteert in strijd tegen klimaatveranderingen

Het CDP (Carbon Disclosure Project) heeft de Michelin Groep geplaatst op haar Climate A lijst van best presterende bedrijven in de strijd tegen de klimaatveranderingen.

Milieustrategie
Het CDP is door 827 internationale investeerders gevraagd om op onafhankelijke wijze de milieustrategie van bedrijven te evalueren. Op basis van de gegevens die door duizenden bedrijven worden verstrekt over hun initiatieven om de ontregeling van het klimaat te bestrijden, stelt CDP jaarlijks de Climate A lijst vast. Die onderscheidt de meest milieuvriendelijke bedrijven.

Climate A lijst
Michelin behoort tot de 9% van de deelnemende bedrijven die op de Climate A lijst voorkomen. “Daarmee worden haar activiteiten erkend die zijn gericht op de reductie van de CO2-emissie en het terugdringen van klimaatveranderingseffecten”, aldus Claire Dorland Clauzel, lid van het Executive Committee van de Michelin Groep: “Michelin is de enige bandenproducent op de Climate A lijst. Onze strategie van duurzame groei sluit perfect aan bij de doelstellingen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Michelin zal ook aanwezig zijn op de COP22 in Marrakesh om producten en diensten te promoten die een steeds schonere, efficiëntere en milieuvriendelijkere mobiliteit bevorderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.