Michelin lanceert nieuwe band voor e-bikes
(foto: Shutterstock)

Michelin lanceert nieuwe band voor e-bikes

Michelin brengt een nieuwe band, de Michelin City Street, op de markt die speciaal is ontworpen voor elektrische fietsen. De band kan nauwelijks lek gaan, biedt een kortere remweg en betere grip op natte wegen en is bijna een derde lichter dan de huidige Michelin Protek Mak. Dat meldt Michelin in een persbericht.

Michelin zegt met de nieuwe band te reageren op de groeiende aandacht voor eco-verantwoorde mobiliteit. De Michelin City Street neemt een dagelijkse zorg weg voor fietsers dankzij de uitstekende bescherming tegen lek-gaan en de buitengewone lange levensduur, ongeacht het soort wegdek en de omstandigheden. De band beschikt over City-Shield-technologie.

Het karkas is versterkt met twee hoge-dichtheid lagen waarvan de eerste de draad beschermt en de tweede de volledige breedte van het karkas afschermt tegen laterale scheuren en doorprikken. Ook is de band gemaakt van een rubbersamenstelling die een uitstekende greep biedt tijdens het remmen of versnellen, wat vooral bij moderne e-bikes erg levendig kan zijn. De Michelin City Street is in eerste instantie verkrijgbaar in drie diameters en vijf breedtes. Daarmee wordt de meerderheid van de op de markt zijnde elektrische en niet-elektrische straatfietsen alsmede elektrische mountainbikes die gebruikt worden voor woon-werkverkeer gedekt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.