Apollo opnieuw hoofdpartner Mille Miglia-rally
(Foto: Apollo)

Apollo opnieuw hoofdpartner Mille Miglia-rally

Apollo is opnieuw officiële bandenpartner van 1000 Miglia. Het bandenmerk heeft namelijk een overeenkomst getekend, waarmee het partnerschap met de klassieke Italiaanse rally met drie jaar verlengd is.

Door de deal zal dochtermerk Vredestein zichtbaar zijn op diverse locaties tijdens de rally en in alle online en offline marketing van het evenement. Daarnaast houdt het partnerschap ook andere evenementen uit de Miglia-reeks in. Voorbeelden hiervan zijn de Coppa delle Alpi, de 1000 Miglia Warm Up USA en de 1000 Miglia Green. Deze laatste race vindt op hetzelfde moment als de hoofdrace plaats, al hierbij rijden geen oldtimers, maar EV’s mee.

Voor de rally krijgen alle deelnemende Vredestein-auto’s de Vredestein Sprint Classic limited edition 1000 Miglia-banden mee. Deze banden zijn speciaal voor oldtimers ontworpen en kennen een jaarlijkse opgave van 500 stuks. “De 1000 Miglia is een hoogtepunt op de kalender van alle liefhebbers van klassieke auto’s. Daarnaast is het een belangrijk evenement voor ons klassieke banden-team. Net als het merk Vredestein is het evenement belangrijk Europees erfgoed en biedt het een platform om ons assortiment klassieke banden, een van de grootst beschikbare, naast onze moderne banden te presenteren”, vertelt Benoit Rivallant, president en ceo van Apollo Europa, in een persbericht.

40e editie

Het Vredestein-team bij de ‘Mille’ Miglia bestaat uit vier auto’s. Het eerste bestaat uit Erwan de Nanteuil en Pierre Bonnet in een Triumph TR2 Sport uit 1955. Auto nummer twee is een Fiat 1100 Pininfarina uit 1954 en wordt gereden door Elena Giaveri en Marvin Hörner. Lara Newton en Bernard Moix rijden in auto nummer drie, een Porsche 356 1500 uit 1955. Als laatste rijden Ronny Groeneveld en Niels van Roij met een Fiat 1100 Berlina Mille Miglia uit 1952.

Dit jaar is de veertigste editie van de vierdaagse 1000 Miglia, waar meer dan 300 klassieke auto’s van Brescia naar Rome en terug rijden tussen 15 en 18 juni. Elke auto die aan de race deelneemt, moet voor 31 december 1957 zijn gebouwd en een merk vertegenwoordigen dat heeft deelgenomen aan minimaal één editie van de 1000 Miglia van 1927 tot 1957. Onderweg krijgen deelnemers punten toegekend wanneer ze verschillende rij- en navigatietests uitvoeren met betrekking tot gemiddelde snelheden, tijddoelstellingen en afgelegde afstand. Al deze opdrachten zijn afgestemd op de leeftijd van elke, deelnemende auto.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.