Apollo plant EV-debuut Vredestein
(Foto: Shutterstock)

Apollo plant EV-debuut Vredestein

Apollo brengt dit jaar nog een vierseizoenen Vredestein-band voor EV’s uit. De precieze datum is nog niet bekend, maar het testen is onderweg.

De eisen voor EV-banden zijn anders dan de gebruikte sloffen voor traditionelere voertuigen. Dat komt omdat EV’s meestal meer wegen en meer koppel produceren. Daarnaast creëren elektrische auto’s minder geluid, dus worden stillere banden door de meeste bestuurders gewaardeerd. Ook wordt het verkleinen van de rolweerstand bij EV-banden steeds belangrijker, omdat dit invloed heeft op de actieradius van het voertuig.

“We hebben nieuwe benaderingen van ontwerp en het gebruik van geavanceerde materialen voor de structuur en de loopvlakcompound onderzocht. Dit betekent dat we verwachten een Vredestein EV-band van topkwaliteit te leveren, die een aantal belangrijke eigenschappen heeft. Het was van onschatbare waarde om te kunnen putten uit de ervaring van een Europees R&D-team met een innovatieve cultuur. Het zal zijn vruchten blijven afwerpen als we de pre-productie testfase voor de nieuwe EV-band implementeren”, vertelt Daniele Lorenzetti, cto bij Apollo, in een persbericht.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.