Zweeds bandenrecycleproject Michelin vertraagd
(Foto: Enviro)

Zweeds bandenrecycleproject Michelin vertraagd

De geplande bouw van een grootschalige bandenrecycle fabriek in Zweden door Enviro Systems is aanzienlijk vertraagd. Enviro wil een grote verwerkingsfabriek bouwen in het Zweedse Uddavalla. Dat moet gebeuren in een joint-venture met Antin Infrastructure Partners maar de onderhandelingen zijn aanzienlijk ingewikkelder en vergen meer tijd dan gedacht.

Dat meldt Enviro Systems in een halfjaarbericht. Het Zweedse bedrijf is voor ruim 16 procent in handen van Michelin en heeft ook een overeenkomst met die fabrikant voor het recyclen van haar banden. Michelin verwerkt wel al herwonnen carbon black uit bestaande activiteiten van Enviro Systems.

Enviro Systems heeft in het eerste halfjaar een omzet gedraaid van omgerekend 650 duizend euro, bijna dubbel zo veel als in dezelfde periode vorig jaar. Daar werd echter een verlies op geleden van bijna 4,2 miljoen euro, weer ruim 840 duizend euro meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Over de vertraging zegt het bedrijf verder: ‘’Het is redelijk dat dit project veel werk vereist gezien het feit de fabriek in Uddevalla essentieel is voor verschillende belangrijke toekomstige activiteiten en voor de uitvoering van het grote uitbreidingsplan van de joint-venture.’’ Het bedrijf benadrukt daarbij dat de vestiging, als die eenmaal draait, voldoende gerecycled materiaal oplevert om niet alleen Michelin maar ook andere klanten te bedienen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.