Enviro bouwt bandenrecycle-fabriek in Zweden
(Foto: Enviro)

Enviro bouwt bandenrecycle-fabriek in Zweden

Het Zweedse Enviro, waarin Michelin een groot belang heeft, is begonnen met de bouw van een grote fabriek voor het recyclen van banden. De gemeente Uddevalla heeft de laatste vergunningen afgegeven en Enviro en zijn financiële partner Antin Infrastructure Partners hebben ook al de eerste installaties en machines besteld, zo meldt de onderneming in een persbericht.

De fabriek moet volgend jaar in bedrijf komen. Enviro heeft met een aantal bedrijven contracten afgesloten voor het leveren van end-of-life banden. Michelin heeft aan de andere kant een meerjarige overeenkomst getekend voor het afnemen van teruggewonnen materialen. In totaal is voor 180 miljoen euro aan dat soort contracten binnengehaald met looptijden van vijf tot tien jaar.

De Enviro/Antin combinatie wil meerdere recycle-fabrieken in Europa bouwen. Die moeten tegen 2030 een miljoen ton aan afgedankte banden per jaar kunnen verwerken. De procedures voor de bouw van fabrieken in andere landen zijn al begonnen om dit uitrolprogramma ook tijdig uit te kunnen voeren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.