Michelin bouwt eerste recyclingfabriek voor banden

Michelin bouwt eerste recyclingfabriek voor banden

Michelin start de bouw van haar eerste fabriek voor de recycling van banden. Dat gebeurt samen met Enviro, een Zweedse bedrijf met een gepatenteerde technologie voor het terugwinnen van roet, petroleum, staal en gas uit versleten banden.
Grondverzetbanden
De recyclingsfabriek wordt gevestigd in Chili. Hij gaat jaarlijks 30.000 ton grondverzetbanden recycleren, bijna 60% van alle grondverzetbanden die jaarlijks in dit land worden versleten. De werkzaamheden beginnen in 2021 zodat de productie in 2023 van start kan gaan.
Investering
Er wordt meer dan 30 miljoen dollar geïnvesteerd in de bouw van de fabriek. Deze zorgt ervoor dat de band voor 100% wordt hergebruikt. De versleten banden worden bij klanten opgehaald. Volgens de huidige plannen wordt 90% van de teruggewonnen materialen opnieuw gebruikt voor allerlei soorten producten op basis van rubber: banden, transportbanden, anti-trillingproducten. De resterende 10 % wordt direct benut als energie om de fabriek van warmte en kracht te voorzien.
Met deze eerste recyclingfabriek is Michelin in staat om een complete recyclingoplossing aan te bieden: vanaf het ophalen van de versleten banden tot hergebruik van de teruggewonnen grondstoffen bij de productie van nieuwe producten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.