Vaco: Certificaat noodzakelijk voor het leveren van pechservice
(Foto: Shutterstock)

Vaco: Certificaat noodzakelijk voor het leveren van pechservice

Bandenbranchevereniging Vaco meldt dat Rijkswaterstaat tijdens pechhulpverlening controleert of pechservicemedewerkers beschikken over het certificaat ‘Veilig werken langs de weg’.

Het certificaat ‘Veilig werken langs de weg’ is een voorwaarde voor pechhulpverleners om bij filevorming de vluchtstrook te mogen gebruiken. Volgens de bandenbranchevereniging constateert Rijkswaterstaat echter wat anders. Zo bellen pechservicemedewerkers niet altijd vanuit het bedrijf één van de verkeerscentrales voordat zij pechservice gaan verrichten. Hierdoor kan Rijkswaterstaat eerder opdracht aan een berger geven om het voertuig te bergen of een statiegeldwiel te monteren. Het Vaco-lid krijgt in zo’n geval meestal geen kans meer om pechservice te verrichten.

De vereniging geeft zijn leden het advies alleen medewerkers met een geldig certificaat pechservice langs het hoofdwegennet te laten verrichten. Ook moeten bedrijven erop letten dat de levering van de opleiding of het RWS-examen onder toezicht van de Stichting Examenkamer plaatsvindt. Bij aanmelding via SVOB is dit daarentegen standaard. Tot slot roept de vereniging op om gebruik te maken van de Praktijkrichtlijn pechservice, op zowel het hoofdwegennet en het onderliggende wegennet. Daarin staan alle afspraken opgenomen die Vaco en Rijkswaterstaat samen hebben gesloten.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.