Rijkswaterstaat start proefproject bandenspanning

Rijkswaterstaat start proefproject bandenspanning

Rijkswaterstaat is een nieuw proefproject gestart om passerende vrachtwagens met een te lage bandenspanning op te sporen waardoor bandenpech wordt voorkomen. Dit meldt Profile Car & Tyreservice.
Files
Aanleiding voor het proefproject is dat bandenpech en stilvallende vrachtwagens oorzaak nummer één zijn van het ontstaan van files. Het proefproject moet doorstroming van het verkeer bevorderen en bandenpech voorkomen. Het proefproject van Rijkswaterstaat focust zich op de bandenspanning van passerende vrachtwagens. Dit moet zorgen voor veiligheid van de chauffeurs en andere weggebruikers, en voor minimale rolweerstand, minder brandstofverbruik en dus minder CO2-uitstoot. Daarnaast voorkomt een juiste bandenspanning onnodige belasting en slijtage van de banden.  “Wij vinden het belangrijk dat dit project van Rijkswaterstaat een succes wordt en nodigen daarom al onze klanten uit om hieraan deel te nemen”, aldus Remco Nooteboom, eigenaar van Profile Car & Tyreservice Nooteboom. Hij zegt het project te omarmen.
Proefproject A16
Een meetsysteem in de A16 tussen ’s Gravendeel en Dordrecht meet de bandenspanning bij passerende vrachtwagens. Bij te lage bandenspanning krijgt het deelnemende bedrijf hier melding van. Bedrijven die voor deze proef de kentekens van hun voertuigen doorgeven aan Rijkswaterstaat krijgen automatisch bericht als een van hun vrachtwagens een te lage bandenspanning heeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.