Vaco introduceert rekentool voor vernieuwde bedrijfswagenbanden
(Foto: Shutterstock)

Vaco introduceert rekentool voor vernieuwde bedrijfswagenbanden

De Vaco introduceert rekentool voor vernieuwde bedrijfswagenbanden, zo meldt de branchevereniging voor de banden- en wielenbranche in een persbericht. Volgens de Vaco kunnen ondernemers met de rekentool besparen op transportkosten.

Banden die een nieuw oppervlak krijgen en zo vernieuwde banden worden gaan een rol spelen in de verduurzaming, zo stelt de branchevereniging. Volgens de Vaco kunnen vernieuwde banden met een kleinere ecologische voetafdruk én lagere kilometerkostprijs ‘gemakkelijk’ uitgekozen worden met de tool.

‘Een vernieuwde bedrijfswagenband stoot gemiddeld 64 procent minder CO2 uit en heeft voor productie 70 procent minder olie en 75 procent minder grondstoffen nodig. Door in de rekentool een paar simpele vragen in te vullen zie je direct hoeveel kilo CO2, liter olie en grondstof een bedrijfswagen of bus bespaart wanneer deze rijdt op vernieuwde banden’, aldus de Vaco.

Circulaire economie

Verder organiseert de branchevereniging in de week van de circulaire economie (11 tm 16 maart) voor relaties verschillende rondleidingen bij bedrijven die inzetten op bandenvernieuwing. Collega’s uit de branche kunnen ‘vragen stellen en zich laten inspireren om ook te investeren in vernieuwde banden’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.