Vaco lanceert Winterbanden Routeplanner-website
(Foto: Shutterstock)

Vaco lanceert Winterbanden Routeplanner-website

Vaco heeft alle wet- en regelgeving over winterbanden en sneeuwkettingen in heel Europa bij elkaar gezet in een nieuwe tool, de Winterbanden Routeplanner. Die tool wordt aangeboden via een nieuwe website: Bandbewust.nl. Zo wil de Vaco Nederlandse automobilisten over banden, wielen en bandveiligheid informeren. Dat meldt de branchevereniging voor de banden- en wielenbranche in een persbericht.

De regels voor winterbanden en sneeuwkettingen verschillen vaak van land tot land. “Check voor je in de winter door Europa reist wat de regels zijn. Zo rijd je veilig en voorkom je mogelijke aansprakelijkheid bij een ongeval,” aldus het advies van Vaco aan automobilisten.

Bandbewust.nl bevat ook andere informatie over banden, zoals hoe je kunt zorgen voor een juiste bandenspanning, informatie over het bandenlabel en tips over de aanschaf van nieuwe banden. Ook wordt technische informatie opgenomen, zoals wat het betekent wanneer het stuur trilt of wanneer het nodig is om de auto uit te laten lijnen. De informatie is niet alleen beschikbaar voor auto’s maar ook voor campers, caravans en aanhangers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.