Belgische Rolling Wheel studie ook naar Nederland

Belgische Rolling Wheel studie ook naar Nederland

De Belgische Rolling Wheel studie naar de staat van de banden, die nu drie keer is uitgevoerd door Pneuband, de Commissie van Bandenfabrikanten van Federauto, komt waarschijnlijk ook naar Nederland. Dit bevestigt Edwin Brinksma, Branchemanager bij Vaco.
De studie werd voor het laatst uitgevoerd in mei 2012 onder 1.000 voertuigen afkomstig uit alle streken van België. Er was een visuele controle van eventuele onregelmatigheden (slijtage, schade, afmetingen/profielen enz.) en een controle van de profieldiepte. De conclusie was dat de staat in de laatste jaren verder is verslechterd.
“Er is draagvlak om ook in Nederland een dergelijk onderzoek uit te voeren en daarmee een indruk te krijgen van de staat van de banden in Nederland”, aldus Brinksma. “Onze eerste indruk is dat onze leden daar positief over zijn. Het is zaak dat we nu voldoende partijen bij elkaar krijgen om dit najaar van start kunnen gaan.”
Mocht het Rolling Wheel onderzoek in Nederland van de grond komen, dan is het volgens Brinksma zeker niet uitgesloten dat hiervoor in de toekomst een samenwerking ontstaat met België en Luxemburg. “Dan behelst het onderzoek een groter onderzoeksgebied, waardoor het ook meer gewicht zal krijgen. België heeft hier al positief op gereageerd.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.