Starco zet in op markt voor radiale tractorbanden

Starco zet in op markt voor radiale tractorbanden

Banden- en velgenproducent Starco heeft een distributieovereenkomst afgesloten met bandenproducent Alliance Tire Group (ATG). Het bedrijf wordt de exclusieve importeur van Galaxy tractorbanden in de Benelux, Denemarken, Zweden,  Polen en Duitsland.
Reeds geruime tijd levert Starco de landbouwmarkt met stalen velgen uit de velgenfabriek in Kroatië en met speciale wielen uit de eigen Zwitserse fabriek. Het toevoegen van radiale tractorbanden aan het productportfolio is een volgende logische stap, zo stelt men. ”De samenwerking met ATG komt op het moment waarop ATG een nieuwe bandenfabriek in India geopend heeft, waar onder andere Galaxy landbouwbanden geproduceerd worden. Verder was het voor Starco van belang om in zee te gaan met een fabrikant die over het design en de productiecapaciteit beschikt om tractorradiaalbanden te leveren die goed doorontwikkeld zijn en die zichzelf in de praktijk bewezen hebben.”
De toevoeging van het Galaxy programma aan het productgamma van Starco richt zich in de eerste plaats op de vervangingsmarkt. Het Galaxy programma zal aanvankelijk de Galaxy Earth-Pro Radial 85 Series (ø24-46) omvatten en zal in de loop van het 4e kwartaal van 2012 uitgebreid worden met de Galaxy Earth-Pro Radial 70 Series (ø24-38). Naast het Galaxy radiaalbandenprogramma zal Starco ook het Galaxy Primex Non-Agri programma distribueren.
De Alliance Tire Group produceert banden in de off-highway bandensector en vertegenwoordigt de merken Alliance, Galaxy en Primex.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.