Winst Yokohama iets lager, omzet iets hoger

Winst Yokohama iets lager, omzet iets hoger

Yokohama Rubber Co heeft in het eerste half jaar van 2019 de winst iets zien dalen. De omzet steeg. Dit blijkt uit het financieel verslag over het eerste half jaar van 2019.
Omzet
De omzet kwam uit op 311,2 miljard yen. Een jaar eerder was dat nog 309,7 miljard yen. De omzet was volgens de bandenproducent hoger ondanks de lagere verkopen in het OE segment in Japan en China. De verkopen van vervangingsbanden bleven gelijk aan die van vorig jaar, maar stegen in de business-unit ATG en andere bedrijfsonderdelen. Dit zorgde voor de hogere omzet.
Resultaten
Het bedrijfsresultaat daalde van 26,4 miljard yen in het eerste half jaar van 2018 naar 25,1 miljard yen dit jaar. De winst kwam in het eerste half jaar van 2019 uit op 104,2 miljard yen; in dezelfde periode vorig jaar was dat nog 111,2 miljard yen. Als reden voor deze lagere winst geeft Yokohama de verhoogde productie- en logistieke kosten en een lager verkocht volume. De winst van business-unit ATG steeg evenwel tn opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.
Yokohama geeft aan te verwachten dat het tweede half jaar in 2019 beter zal zijn dan het eerste half jaar. Daardoor zullen ook de resultaten voor geheel 2019 beter zijn dan een jaar eerder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.