Nexen opent nieuwe fabriek in Tsjechië

Nexen opent nieuwe fabriek in Tsjechië

Om de Europese markt beter en sneller te kunnen voorzien van banden heeft Nexen in Žatec, Tsjechië, een nieuwe fabriek geopend. Dit heeft importeur Inter-Sprint bekend gemaakt.
Positie vestevigen
Met de nieuwe fabriek wil Nexen haar positie op de Europese markt verder verstevigen. Er gaat een investering van 829 miljoen euro mee gemoeid. De oppervlakte bedraagt 650.000 m2. De fabriek moet medio 2018 volledig operationeel zijn om de productie geleidelijk aan op te voeren naar een capaciteit van 12 miljoen banden per jaar.
De nieuwe fabriek is de tweede productiefaciliteit buiten de Koreaanse grenzen en wordt intern gezien als een serieuze stap voorwaarts. Door de positie in Europa te versterken en het marktaandeel te vergroten wil Nexen zich definitief vestigen tussen de gerenommeerde bandenfabrikanten.
OE banden
De bouw van de nieuwe fabriek is nodig om te blijven voldoen aan de groeiende vraag vanuit de Europese markt en om stabiele leveringen te garanderen van OE banden voor onder andere Volkswagen, Renault, Skoda en Seat. Daarnaast maakt de strategisch gekozen locatie directe leveringen naar de Oost Europese markt mogelijk, een markt die sterk in opkomst is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.