Starco betreedt markt van tractorbanden

Starco betreedt markt van tractorbanden

Tijdens Reifen 2012 introduceerde wielenproducent Starco het nieuwe Galaxy assortiment landbouwbanden van bandenfabrikant ATG. Hiermee betreedt Starco voor het eerst de markt voor tractorbandent.
De introductie volgt op de distributie-overeenkomst die Starco met deze bandenfabrikant heeft afgesloten. Hierin is bepaald dat Starco de Galaxy tractorbanden gaat distribueren in Denemarken, Zweden, Polen, Duitsland en de Benelux.
De overeenkomst sluit goed aan bij de ervaring die Starco al heeft als fabrikant en leverancier van wielen voor de landbouwmarkt, aldus Brian Lorentzen, Marketing Manager van de Starco Group. “Wij beschikken over een fabriek voor stalen wielen in Kroatië en één voor special wielen in Zwitserland. De toevoeging van tractorbanden is voor ons een volgende logische stap.”
ATG heeft recentelijk een bandenfabriek geopend in India, waar onder meer de Galaxy landbouwbanden worden grproduceerd. “Het was essentieel voor Starco om een overeenkomst te tekenen met een fabrikant die zowel banden ontwikkelt als ook produceert, aldus Lorentzen. “Met een imago dat elke derde dag een nieuw band wordt geproduceerd past ATG daar prima bij.”
Na de toevoeging van het Galaxy asortiment zal er in het vierde kwartaal van 2012 een verdere expansie plaatsvinden met het 70 profiel. Ook zal Starco het nieuwe Galaxy Primex Non-Agri programma gaan voeren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.