Schwarzmüller eerste Europese OE-trailerdeal voor Apollo
(Foto: Apollo)

Schwarzmüller eerste Europese OE-trailerdeal voor Apollo

Trailerfabrikant Schwarzmüller heeft Apollo Endurace RT, Endurace RT2 en Endutrax MAHD-banden als originele uitrusting gekozen. De overeenkomst met de trailerfabrikant is Apollo’s eerste OE-deal in de Europese vrachtwagensector.

De samenwerking heeft een looptijd van twee jaar en de banden hiervoor komen uit Apollo’s Hongaarse Gyöngyöshalász-fabriek. De Schwarzmüller-trailers krijgen beschikking tot de maten 385/65, 385/55, 245/70, 235/75 en 385/65, van 17 tot 22 inch. “We zijn trots om ons eerste partnerschap voor OE-trailers aan te kondigen. Het is bewezen dat onze beste trailerband voldoet aan de eisen van gebruikers in heel Europa met zijn scala aan prestatiekenmerken en lage eigendomskosten. We kijken ernaar uit om de komende jaren voort te bouwen op deze relatie”, vertelt John Joy, directeur Europese truck- en busbanden bij Apollo, in een persbericht.

Schwarzmüller specialiseert zich in trailers, heeft een omzet van 414 miljoen euro en ongeveer 2.000 medewerkers. Het bedrijf produceert jaarlijks meer dan 10.000 trailers en vrachtwagenopbouwen, die te koop zijn in 20 Europese landen. “We zijn trots op onze samenwerking met Apollo, omdat ze bekend staan om innovatieve producten die de beste prestatie- en veiligheidsnormen in hun klasse bieden. Deze nieuwe samenwerking stelt ons in staat om onze wereldwijde klantenbasis een reeks prestatiebanden voor alle seizoenen aan te bieden”, voegt Oliver Hirning, vicepresident bevoorrading bij Schwarzmüller, toe.

Endurace en Endutrax

De tweede generatie van de Endurace RT is ontworpen om in alle seizoenen te presteren. Daarentegen is hij vooral geoptimaliseerd om grip te bieden in natte en winterse omstandigheden. Daarnaast is hij gecertificeerd voor grip op sneeuw met een 3-PMSF-teken. De grip van de band is volgens het bandenmerk over het algemeen 15 procent beter dan zijn voorganger. De Endurace RT2 is meer gefocust op kilometrage en duurzaamheid. De rolweerstand moet ook minder zijn, dankzij een loopvlakcompound die slijtage en warmteophoping minimaliseert. Een versterkt, gelaagd karkas verbetert de scheurweerstand en vernieuwbaarheid verder.

De Endutrax MAHD moet vooral tegen een stootje kunnen, voor maximale inzetbaarheid. De band gebruikt daarom 14 procent extra demping tussen het loopvlak en de riem. Hierdoor heeft hij een hogere weerstand tegen steenslag en chipping. Daarnaast is hij ontworpen om het rubbercontact met 5 procent te verbeteren, wat de stijfheid van het loopvlak verder verbetert en meer kilometers biedt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.