Apollo brengt LHT-optie uit voor de Europese markt
(Foto: Apollo)

Apollo brengt LHT-optie uit voor de Europese markt

Apollo betreedt Europa’s Long-Haul Trailer (LHT) bandenmarkt met de lancering van zijn nieuwe Endumile LHT. De nieuwe band heeft een A-classificatie voor rolweerstand en moet de meest duurzame en brandstofefficiënte band ooit in de vrachtwagensector van de bandenmaker zijn.

De Endumile heeft een breed en stabiel contactvlak dat de drukverdeling moet optimaliseren. Daarnaast heeft hij ook een nieuwe mix van polymeren en vulstoffen, wat de rolweerstand moet minimaliseren en consistente grip levert op natte oppervlakken. De nieuwe samenstelling helpt ook om temperatuurveranderingen tijdens langdurig gebruik te beheersen en de duurzaamheid te bevorderen. Het ‘vrij rollende’ loopvlakpatroon van de band omvat daarnaast een compacte middenrib om de wegligging te ondersteunen, het geluid te beperken en een efficiëntere werking te bewerkstelligen. Een sterk karkas moet de vernieuwbaarheid verder vergemakkelijken, tegen lagere kosten gedurende de hele levensduur.

“Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor ons merk op de vrachtwagenmarkt. De Endumile LHT brengt ons niet alleen in het belangrijke langeafstandssegment, maar stelt ook nieuwe normen voor rolweerstand, prestaties en duurzaamheid. Hierdoor kunnen we concurreren met de toonaangevende producten op de markt en operators een kosteneffectieve kwaliteitsoplossing voor de meest veeleisende toepassingen met een hoog kilometrage bieden”, vertelt John Joy, directeur Europese bus- en truckbanden bij Apollo, in een persbericht.

Eerste A-classificatie

Het Europese R&D- team van Apollo, uit Nederland, heeft de band over een periode van twee jaar ontwikkelt en getest. Eerst heeft de bandenmaker de banden gesimuleerd en daarna in de echte wereld, onder verschillende omstandigheden, getest. Dit is verder de eerste keer dat een Apollo-vrachtwagenband een A-classificatie heeft gekregen voor rolweerstand. Andere producten uit het vrachtwagensegment van het bedrijf hebben dit nog niet bereikt. Daarentegen halen zij maximale prestatiebeoordelingen voor andere criteria, waaronder grip op nat wegdek en geluid. De Endumile voor de Europese markt komt uit Apollo’s Hongaarse fabriek, in Gyöngyöshalász en is vanaf begin 2023 beschikbaar voor consumenten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.